Jak przygotować nasz ramen ?
Podgrzej wywar, nie zagotuj ! Wlej do miski.Makaron jest ugotowany, schowaliśmy go pod dodatkami.
Z tej strony Natalia, Tomeki Mariusz :)
Poznaliśmy się już na Tkackiej, w Kuchni Kraftowej.
Wykorzystujemy tylko prawdziwe produkty całego świata.
Gotujemy od podstaw, sezonowo i bez kompromisów.
Noodle wyrabiamy sami, na japońskiej maszynie do wytwarzania makaronu Yamato.
Hajimemashite.
Trochę słówek:
- Shoyu Ramen - (shoyu=sos sojowy) - przygotowywany na wywarze drobiowo-dashi z dodatkiem naszej mieszanki sosów sojowych.
Lekko ciemniejszy,
umami pochodzi z sosów sojowych.
- Wywar dashi - wywar
na bazie kilku rodzajów suszonych ryb dający strzał umami.
- Shio Ramen - (shio=sól) - podobnie jak shoyu ramen jego
bazą jest wywar drobiowy z dashi ale doprawiamy go solą i niboshi.
- Tonkotsu - wywar długo gotowany na kościach wieprzowych z
dodatkiem wywaru kombu i czosnku.
- Wywar kombu - kombu to rodzaj japońskich wodorostów, źródło
umami..
Kimchi ramen - wywar drobiowo-dashi tym razem doprawiany kimchi i naszym olejem chili.
Wszystko już wiecie, widzimy się u Was.